Rovex Inzenjering
EXTRA PONUDA - GOTOVI KOMPLETI - GREJNA MREZA + TERMOSTAT
elektricne grejne mreze elektricno podno grejanje elektricno podno grejanje
1 2 3

PARKET, LAMINT I BRODSKI POD SA PODNIM GREJANEM

Rovex Inženjring ima sisteme podnog grejanja za sve vrste podnih obloga: keramičkih pločica, kamena, mermera, granita, parketa male vlažnosti, laminata, drvenih ploča, brodskog poda, linoleuma, vinila, tepisona...

Zahvaljujući elektronskim termostatima možete imati komfornu sobnu temperaturu uz topli pod, bez obzira na konstrukciju poda...

Podno grejanje ispod parketa
Parketi, laminati i brodski pod

Drvo je prirodni materijal koji se skuplja i širi zavisno od temperature. To znači da i podno grejanje svoju toplotu mora distribuirati na blag i kontrolisan način. Vlaga parketa ne sme prelaziti 9%, preporučljivo je koristi parket namenjen podnom grejanju kao parkete od drveta iz toplih krajeva koji su niske vlažnosti.

Laminati i brodski podovi su takođe pogodni za podno grejanje.

Precizna regulacija grejanja
Kombinovani elektronski termostati sa podnim sezorom kao limiterom su savršen izbor za drvene podove. Osiguravaju da se temperatura u podnoj konstrukciji uvek održava na preporučenoj temperaturi, koju je odredio sam proizvođač poda.

Podno grejanje ispod laminata
Ispod svih vrsta drvenih podova

ELEKTRA i FLEXEL sistemi podnog grejanja mogu biti upotrebljeni bilo gde u kući, bez obzira da li je u pitanju brodski pod, laminat ili masivni parket na betonu.

Kod drvenog poda, instalirana snaga ne sme preći 100 W/m2. U nekim zemljama regulative propisuju i veću snagu npr. Velika Britanija je 200W/m2.

Važno je da je pod ispod dobro izolovan kako biste osigurali veću udobnost grejanja i dobili ekonomične račune.

Za drvene vrste podova koriste se uglavnom kombinovani termostati, koji su opremljeni sa sobnim senzorom koji reaguje na temperaturu prostorije i podnim senzorom koji se nalazi u podu, registruje i ograničava temperaturu da ne prelazi maksimalnu temperaturu koja je odabrana. Maksimalnu temperaturu određuje proizvođač poda.

Podno grejanje - Brodski pod
Naš program za podno grejanje

Odabirom elektronskog termostata ELEKTRA™ OTD2-1999 ili programabilnog OCD4-1999 temperaturu možete prilagodili svom dnevnom ritmu, samim tim i uštedeti električnu energiju.

Prilikom podnih aplikacija od drveta uvek se mora korisiti kombinovani termosta sa podni senzorom kao limiterom maksimalne temperature poda.

Izaberite daljinsku kontrole TELEKONTROL T-10D / GSM sa kojim ćete jednostavno upravljati i rukovati Vašim sistemom podnog grejanja.

Kod renoviranja preporučujemo FLEXEL grejne folije TIP40/60 i 100 kako bi pod ostao u istom nivou kada na njega postavite podno grijanje.

Kod novogradnje odaberite grejne kablove koji se ugrađuju u betonsku košuljicu. Preporučujemo upotrebu ELEKTRAVCD grejnih kablova.

Pravilan odabir grejnih kablova, folija i termostata je izuzetno bitan.