Rovex Inzenjering
EXTRA PONUDA - GOTOVI KOMPLETI - GREJNA MREZA + TERMOSTAT
elektricne grejne mreze elektricno podno grejanje elektricno podno grejanje
1 2 3

TERMOSTATI ZA PODNO GREJANJE

Samo je potrebno da podesite željenu temperaturu

SAVREMENI ELEKTRONSKI TERMOSTATI

Termostati služe da osiguraju visoku udobnost korisnicima sistema za grejanje. Upravljanje i podešavanje su osnovni uslovi smanjenja troškova grejanja. Oni pružaju UDOBNOST, PRECIZNOST, SIGURNOST, EKONOMICNOST, TRAJNOST.

Elektronski termostati

Osnovne prednosti elektronskih termostata su: visoka tačnost merenja temperature (osetljivost 0,1°C, regulacija 0,3 °C), bešuman rad, dugovečnost. Elektronski termostati se više koriste jer je njihova osnovna prednost visoka tačnost merenja temperature (osetljivost 0,1°C, regulacija 0,3 °C). Rade bešumno, opremljeni su senzorom vazduha, podnim senzorom ili sa kombinovanim senzorom sa podnom zaštitom od pregrejavanja. Mogu se ugraditi u zid ili postaviti na zid.

Za podna grejanje se najčešće koriste termostati koje mere temperaturu poda uz pomoć podne sonde.

Zahvaljujući dobro odabranim termostatima štedite i do 30% električne energije!!!

Elektronski termostati elektronski termostati Programabilni termostati

PRIPREMA ZA MONTAŽU PODNOG GREJANJA I TERMOSTATA


Presek poda

U svim prostorijama termostat se nalazi unutar prostorije, izuzev kupatila i vlažnih prostorija gde je termostat fizički smešten van prostorije. Treba voditi računa koja je namena prostorije kao i kakav način upravljanja želite. Mi preporučujemo da podne grejanje uvek upravljate pomoću podnog senzora temperature.

1. POZICIJA TERMOSTATA

Termostat sa vazdušnim senzorom i sigurnosnim podnim senzorom treba biti smešten na zidu unutar prostorije koja se greje, na visini oko 1,2 - 1,6m od površine poda. Sam termostat ne sme biti neposredno izložen delovanju drugih izvora topline ili hladnoće, npr. suncu ili promaji. U kupatilima, saunama i drugim vlažnim prostorijama termostat treba montirati van prostorije. U takvim slučajevima termostat meri i reuliše na osnovu podne sonde temperature.

1. POZICIJA SONDE

Tersmostate montiramo na zidu, koristeći pri tom kutiju za povezivanje (doznu). Dozna treba biti ø60 i dubine 60mm, zbog povezivanja. U kutiju treba dovesti napajanje sa mreže (~220V, 50Hz) i u nju provesti dve zaštitne plasticne cevi (gibljivo crevo) kao što je prikazano na slici. Zaštitne cevi se ne smeju savijati pod pravim uglom, dozvoljeno ih je savijati do granice lagano savijenog luka. Kroz jednu od zaštitnih cevi provode se napojni „hladni” krajevi grejne mreže ili grejnog kabla, a kroz drugu kabl s temperaturnim senzorom.

Skladno mogućnostima, temperaturni senzor treba biti postavljen što je moguće bliže središnjem delu grejane prostorije i na jednakoj udaljenosti od grejnih kablova. Zaštitnu cev u kojoj se nalazi sonda treba zatvoriti i na taj način zaštititi od prodiranja vlage.