Rovex Inzenjering
tufftec grejni kabl za grejanje ispod asfalta grejanje oluka grejanje cevi
1 2 3

GREJANJE TEMELJA HLADNJAČA - ZAŠTITA OD SNEGA I LEDA

Druga sporedna stvar - fudbal se igra tokom cele godine, da bi zaštiti teren on propadanja kao i sačuvali omiljene igrače od povreda, važno je imati grejanje ispod terena...

Zaštita tla i temelje od zamrzavanja...

Grejanje temelja hladnjace

Niska temperatura održavanja u hladnjačama uzrokuje smrzavanje temelja i zemljišta ispod površine poda, što onda dovodi do deformisanja poda i uništavanja temelja. Ovu pojavu moguće je sprečiti primenom grejnog sistema ispod površine poda.

Zavisno od temperature koja se održava van hladnjače i od debljine i vrste izolacije, koristi se snaga od 15 do 20W/m2. Izlazna snaga grejnih kablova ne bi smela prelaziti 10W/m.

Razmak između kablova ne sme biti veći od 50cm.Za zaštitu temelja i poda od smrzavanja koriste se VCD10 jednostrano napajani grejni kablovi.

Grejne kablove treba postaviti ispod podne toplotne izolacije i na taj način sprečiti prodiranje niske temperature u tlo. Grejni kablovi mogu se postaviti u ravnajući sloj i na ravnajući sloj u sloj peska.

Ako se grejni kablovi postavljaju u ravnajući sloj treba imati na umu da oni ne smeju presecati dilatacijske kanale. Broj kablova treba da bude jednak broju polja na koja dilatacijski kanali dele ravnajući sloj.

Za upravljanje grejnom instalacijom rezervoara koriste se termostati opremljeni senzorom za merenje spoljne temperature ETN1441 ili ETV1991.

Instaliranje grejanja u hladnjači izvodi se na isti način kao i podno grejanje prostorija. Zbog mogućih oštećenja, preporučljivo je postaviti dva međusobno nezavisna sistema (jedan do drugog), što znači-osnovni i rezervni, s obzirom na to da pristup grejnim instalacijama za vreme eksploatacije hladnjače nije moguć.
Senzor za temperaturu treba instalirati u zaštitne cevi jer to omogućuje njihovu nesmetanu zamenu u slučaju oštećenja.

NAŠA PODRŠKA I POMOĆ
Ukoliko želite da grejete rampu, zaštite cev od pucanja ili grejete oluke da ne dođe do prokišnjavanja - pozovite naše stručnake
na telefon 011/311-52-08 i zatražite BESPLATAN savet, kao i preporuku potrebne opreme.