Internet prodavnica

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Opšte informacije o infracrvenim grejalicama

INFRACRVENE GREJALICE - USMERENO GREJANJE DO ŽELJENE TAČKE

Odaberite odgovarajući infracrveni grejač u skladu sa Vašim potrebama

Infracrvene grejalice: brz i efikasan izvor toplote

Aluminijumsko kućište IR 2010
Funkcionalni princip rada infracrvenih grejača

Udoban život ide uz ugodnu, prijatnu sobnu temperaturu. Niko ne želi da se smrzava, ali konvencionalni sistemi grejanja nisu uvek najbolja opcija. Pomislite na vreme između godišnjih doba ili naročito prohladnih letnjih dana, što na našim geografskim širinama nije nimalo neobično. Ponekad će biti potrebno brzo zagrejati kupatilo. Za ove tipične primene optimalno su pogodne infracrvene grejalice.

Toplota se proizvodi odmah nakon aktiviranja odgovarajučeg uređaja. grejači vazduha sa infracrvenom tehnologijom su fleksibilni i univerzalno primenljivi. Kao univerzalni uređaj za grejanje, infracrvenu grejalicu možete koristiti gotovo bilo gde - u zavisnosti od dizajna, pogodna je za unutrašnju i spoljašnju upotrebu. Jednom kada upotrebite savremeni infracrveni grejač, više nećete želeti biti bez brzog izvora toplote!

Prednosti infracrvenog grijača:

Energetski efikasan, ekonomičan i isplativ

Aluminijumsko kućište IR 2010
Opcije primene za infracrvene radijatorske grejače 

Bez sumnje uobičajeni grejači proizvode toplotu. Ali kod svih metoda grejanja postoji vreme koje uključuje troškove. To je posebno primetno u trenucima kada zaista želite ovo toplo okruženje samo na kratak vremenski period. Radije spavanje u hladnoj spavaćoj sobi ne znači nužno da želite da vam bude hladno i tokom jutarnjeg tuširanja ili doručka. Posle toga napuštate svoj dom na posao da biste se vratili satima kasnije nakon dugog radnog dana. Da bi sistem centralnog grejanja postigao željene temperature, mora stalno raditi.

Nebitno je da li koristite gorivo, naftu ili daljinsko grejanje: troškovi su znatni. Alternativna rešenja za grejanje, poput sistema za grejanje na drvo, pelet ili ugalj, takođe uključuju značajno vreme isporuke i odgovarajuće troškove. S druge strane, infracrveni radijator mora biti uključen - i to samo ako i kada zaista treba. Sa radijatorskim grejačem nema potrebe za fazom zagrevanja. Okolina će začas biti topla - šta može biti isplativije? Uštedite troškove energije, vreme i živce korišćenjem energetski efikasnog infracrvenog grejača gde god želite da uživate u toplom okruženju u otkucajima srca.

Aluminijumsko kućište IR 2010
Pružaju ugodnu toplinu za presvlačenje pelena ili oblačenje vaših mališana.
Pričvršečenje na zid
Dobro dizajnirano rešenje za višestruke arhitektonske zahteve.
IC grejač sa 80% manje osvetljenosti
Fleksibilne mogućnosti primene u zimskim vrtovima, omladinske ili hobi sobe.

Koje područje treba grejati?

Odredite lične zahteve pre kupovine. Kolika je prostorija u kojoj će se koristiti infracrveni radijator? Imamo razne modele sa različitim performansama . Na taj način možete direktno da kontrolišete proizvodnju toplote. Treba vam grejalica za malo kupatilo ili dečije sobe? Želeli biste češće da koristite zimski vrt i zato stvarate prijatnu toplinu pomoću infracrvenog grejača? Hobi soba i radionica u podrumu su suviše hladni da biste tamo proveli puno vremena? Koristite donju tabelu da biste saznali koji grejni kapacitet je optimalno pogodan za područje koje se greje.

Područja primene Preporučena
snaga grejanja po m²
Površina koju zagrejava
infracrvena grejalica
sa 1200W
Površina koju zagrejava
infracrvena grejalica
sa 2000W
Površina koju zagrejava
infracrvena grejalica
sa 2500W
Spolja Zaštićeno područje:
oko 150 W/m²
oko 8 m² oko 13 m² oko 17 m²
Nezaštićeno područje:
oko 250 W/m²
oko 4 m² oko 8 m² oko 10 m²
Unutra
(visina plafona 2,5m)
Vrlo dobra izolacija:
oko 100 W/m²
oko 12m² oko 20 m² oko 25 m²
Slaba izolacija:
oko 150 W/m²
oko 8 m² oko 13 m² oko 17 m²
VAŽNO!
U zatvorenim prostorima ne ostavljajte infracrvene grejalice da rade bez nadzora. Koristite grejalicu samo onda kada Vam je grejanje potrebno i kada ste prisutni u prostoriji.
Pre instalacije i upotrebe obavezno pročitajte uputstvo.
Aluminijumsko kućište IR 2010
Zahvaljujući elegantnom i neupadljivom dizajnu savršeno se uklapaju u svako okruženje.
Pričvršečenje na zid
Ne dopustite da hladne večeri zaustave ugodno druženje na vašoj terasi, balkonu ili u vašem zimskom vrtu!
IC grejač sa 80% manje osvetljenosti
Idealno pogodan kao dodatni izvor toplote u vašem kupatilu, gostinjskom toaletu ili kući za odmor.

Oprostite se od prašine i CO2! Infracrvene grejalice su čiste u svakom pogledu

Svež vazduh je neophodan za vaše zdravlje. Alergičari i astmatičari se posebno moraju voditi računa da vazduh u sobi bude što čistijii. Higijena i čistoća su neophodni za ugodan boravak osoba koje koje boluju od astme ili su alergični. Korišćenje infracrvenog grijača smanjuje izloženost prašini. Ne govorimo o sterilnim uslovima, već samo o sobnom vazduhu koji vam - u pravom smislu te reči - pruža prostor za disanje.

Tokom grejne sezone vazduh u sobi je ugrožen. Toplina koju stvara sistem grejanja ima efekat sušenja, zdrav nivo vlažnosti se smanjuje. Uobičajeni grejači održavaju vazduh u stalnom kretanju. Kao rezultat, podiže se puno prašine, prašine koju ne možete videti, ali osećate negativne efekte. Kod infracrvenih sistema grejanja vazduh u sobi ostaje miran, a u vazduhu za disanje može se naći i odgovarajuća manja količina prašine. Nivo vlažnosti takođe ostaje konstantan na prihvatljivom nivou. Svako ko pati od alergija ili astme odmah će osetiti promenu u atmosferi uz znatno smanjeno izlaganje prašini.

Naravno, svi ostali stanovnici takođe će imati koristi od načina grejanja koji ne podiže prašinu. Znači da se sluznica u nosu neće isušiti. Što posledično smanjuje rizik od prehlade - posebno u hladnoj sezoni. Dalje, infracrvene grejalice ne proizvode CO2. Štetne emisije konvencionalnih grejača utiču na klimu i životnu sredinu. Sa infracrvenim grejačem, s druge strane, igrate aktivnu ulogu u zaštiti okoline.

Pozitivan efekat doprinosi ne samo zdravoj sobnoj klimi u privatnom domaćinstvu. Infracrveni grejač takođe se dobro pokazao i u oblasti medicine i zdravstva. Bilo bi razumno koristiti ih u vrtićima, kozmetičkim salonima i velnes centrima. Toplota je korisna - još više čista toplina i svež vazduh!

Aluminijumsko kućište IR 2010
Gosti hotela mogu se opustiti pored bazena tokom cele godine čak i po hladnom vremenu.
Pričvršečenje na zid
Opuštajuća toplina u spa centru ili u sobi za tretmane omgučava vaše blagostanje.
IC grejač sa 80% manje osvetljenosti
Čak i prohladne večeri na vašoj terasi ili u vašoj kući za odmor mogu se pretvoriti u ugodno topao raj za odmor.

Da li je sigurno koristiti infracrveni radijator?

Kod svake vrste grejanja važan je faktor sigurnosti. Električne grejne jedinice moraju raditi sigurno i pouzdano. Naši radijatorski grejači ispunjavaju sve zakonske zahteve. Želimo da vam pružimo toplinu, ali istovremeno u velikoj meri uzimamo u obzir i sigurnosne propise. Karakteristike kvaliteta i nalepnice na našim infracrvenim grejačima ukazuju na visoke bezbednosne standarde. Radijatori su testirani na bezbednost od Nemačke asocijacije za tehnički pregled (TUV) i sertifikovani GS testiranom sigurnosnom oznakom.

Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori