Termometri za frižidere i zamrzivače
Budite sigurni da se hrana nije pokvarila u vašem frižideru i zamrzivaču uz pomoć termometra za frižidere i zamrzivače.
Ovi termometri su dizajnirani da vise ili stoje položeni u frižideru i zamrzivaču i da precizno mere temperaturu vazduha unatar rashladnog uređaja. Držanje hrane na odgovarajućoj temperaturi hlađenja i zamrzavanja od suštinskog je značaja za sigurnost hrane u skladu sa HACCP standardima.
HACCP
standard obezbeđuje kontrolu celokupnog
lanca
proizvodnje od
sirovina, prerade, proizvodnje, distribucije pa do
prodaje hrane kupcu. Uređaji se mogu koristiti za
kontrolu
po HACCP
standardu. Sertifikat
o etaloniranju;(po zahtevu kupca) garantuje
da se proizvod može koristiti za proveru HACCP
standarda.
Nudimo Vam široki dijapazon termometara za frižider i zamrzivače sa digitalni i analognim očitavanjem.
Za precizno očitavanje temperature odaberite digitalni termometar, ili koristite analogni termometar ukliko želite da izbegnete zamenu baterija s vremena na vreme. Takođe Vam na raspolganju stoje termometri koji imaju mogućnost alarma i na vreme Vas upozoravaju da temperatura u vašem zamrzivaču ili frižideru nije u definisanim granicama i na taj način pomažu zaposlenima da i ukoliko zaborave da provere temperaturu ne dođe do neželjenih posledica.
Bez obzira da li ste vlasnik restorana ili prodavnice ili radnik odgovoran za čuvanje namirnica u hladnom lancu termometar za frižider je od suštinskog značaja sigurnost namirnica i Vašeg poslovanja.
Termometri za frižidere i zamrzivače ETI
Termometri za frižidere i zamrzivače ETI
analogni
Termometri za prostor ETI
analogni
Termometar za frižider cena i on-line kupovina
Sve proizvode možete da kupite on-line putem naše on-line prodavnice.
Kako pravilno čuvati hranu
temperatura u frižideru i zamrzivaču
Držanje
frižidera
i zamrzivača na odgovarajućoj temperaturi je od izuzetne važnosti da bi
se očuvala sigurnost hrane tokom skladištenja
Hrana mora biti
skladištena u frižideru na minimum 4 °C ali samo kraći vremenski
period. Bolje je skladištiti hranu u frižideru na 2 °C.
Hrana koja se čuva u zamrzivaču treba redovno okretati i skladištiti na temperaturi od -18 do -22 °C jer bakterije ne mogu da rastu na ovoj temperaturi.
bezbedna temperatura hrane
Da bi
se sprečilo
trovanje hranom neopgodno je ubiti bakterije. Večina bakterija se brzo
ubija na temperaturi od 75 do 100 °C. Zona opsanosti je od 5 do 70 °C
gde se bakterije razmnožavaju jako brzo.
Zbog toga je veoma važno kod
zagrevanja hrane da ne postoje hladne tačke unutar hrane, isto tako je
važno da se prilikom podgrevanja hrane i soseva postigne temperatura
veća 75 °C.